Even voorstellen…

Wie ben je?
Jelmer Bloot

Hoelang ben je al werkzaam bij Henny’s Rits?
Ik werk nu 8 jaar bij Henny’s Rits.

Hoe kom je hier binnen gerold?
Ik werkte in een kapsalon en was opzoek naar ander werk. Mijn moeder liep langs de Henny’s Rits in Katwijk en zag dat ze daar mensen zochten. Ik besloot om te solliciteren en er een jaar te gaan werken. In de tussentijd wilde ik bedenken wat ik na dat jaar wilde gaan doen. Dit is nu 8 jaar geleden.

Welke rol vervul je in het bedrijf?
Ik ben shopmanager bij Henny’s Rits Nieuw-Vennep en 1 dag in de week help ik onze etaleuse (visual merchandiser) om de etalages in de grotere winkels te veranderen.

In welk filiaal ligt je basis?
Momenteel in Nieuw-Vennep. Eerder ook Katwijk en Noordwijk.

Weet je nog wat je van je eerste werkdag vond?
Leuk en spannend. Mijn eerste werkdag was in Katwijk. Ik ging met een collega de aanvulling doen(Nieuwe kleding en verkochte kleding die weer wordt aangevuld). We deden dat op een strijkplank wat ik in het begin wel een beetje gek vond. Maar een strijkplank blijkt een heel goed hulpmiddel te zijn om bijvoorbeeld kleding te vouwen.

Hoe ziet je dagindeling er meestal uit?
In Nieuw-Vennep beginnen we elke dag met stofzuigen. Het is heel fijn om in een schone winkel te beginnen met werken. Daarna drinken we koffie en bedenken we wat we die dag gaan doen. We krijgen vier keer in de week “aanvulling” en veranderen vaak de winkelindeling zodat het er telkens weer vernieuwend uitziet.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk vind ik het netjes maken van de winkel en het veranderen van de etalages.

Wat vind je het minst leuk om te doen maar wat er toch bij hoort?
Het afprijzen in de Sale. Ik ben altijd helemaal blij als dat klaar is.

Wat is het meest hilarische wat je ooit meegemaakt hebt op de werkvloer?
Ik had in Noordwijk een collega die als koosnaampje heel vaak friepeltje zei. Op een dag was er een man aan de kassa en had mijn collega het weer over friepeltje, ik zei tegen haar: jij altijd met je friepeltje. De man aan de kassa was een erg lange man en ik zei tegen hem: wat bent u lang, ik krijg bijna nekpijn als ik u aan wil kijken. De man antwoordde: wacht maar tot je mijn friepeltje ziet! Nou wij lagen helemaal in een deuk.

Wat is het minst leuke wat je is bijgebleven?
In 2015 hebben we het filiaal in Nieuw-Vennep geopend. Samen met Mandy heb ik 2 jaar met heel veel plezier gewerkt. Ze had een opleiding tot stewardess gedaan en nam ontslag toen zij aangenomen was bij KLM.

Heb je wat anekdotes voor ons?
Ik heb afgelopen kerst voor het eerst geholpen met de kerstetalages. Ik had het idee om iets met grote stapels cadeaus te doen. Dit betekende wel dat we ongeveer twee dagen bezig zijn geweest om alles in te pakken.

Als we een bepaalde maat niet meer hebben moeten we het bestellen uit een ander filiaal. Je kent dan je collega’s alleen via hun stem en gaat daar dan een heel beeld van maken. Als je dan een collega tegenkomt op een feestje of ander filiaal is het soms even schrikken.

Wat is jou favoriete kledingstuk?

Mijn favoriete kledingstuk in een spijkerblouse. Ik heb ze in alle kleuren en is heel makkelijk te combineren.

Ben je een teamplayer of werk je graag alleen?
Ik ben een echte teamplayer. Ik merk dat ik het beste tot mijn recht kom als ik met iemand samenwerk. Het is fijn om met iemand te kunnen overleggen en elkaars ideeën aan te horen.

Welke kledingstijl past er het beste bij jou?
Ik ben echt een spijkeraddict. Heb vaak een spijkerbroek aan met een T-shirt een een spijkerblouse.

Wat zijn je sterkste punten?
Ik ben een echte spijkerbroekenspecialist en kan goed samenwerken.

En wat zijn je minst sterke punten?
Geen commentaar.

Welke merken draag je zelf het liefst?
Jack & Jones en Cars.
De T-shirts en overhemden van Jack & Jones vind ik echt gaaf en Cars heeft hele goede en mooie broeken.

Bestaat je hele garderobe uit rits – items?
Ja. Omdat ik 5 dagen in een kledingwinkel werk heb ik daarna niet zoveel zin meer om te gaan winkelen. En bij Henny’s Rits hebben we eigenlijk alles wat ik nodig heb.

Volg jij altijd de laatste trends?
Zonder dat je het door hebt word je via tv en social media veel op de hoogte gehouden van de laatste trends.

Over winkelwerk wordt vaak heel luchtig gedacht. Maar vind je dat iedereen geschikt is om in een winkel te werken?
Nee je moet echt wel goed met mensen om kunnen gaan anders gaat het niet werken. Ook moet je het niet erg vinden dat als je net de broekenkast superstrak hebt gevouwen en iemand komt die alles weer overhoop haalt.

Als je mocht kiezen in welke winkel je een weekje zou mogen meedraaien welke zou dat dan zijn en waarom?
Geen enkele! Ik heb het zo naar mijn zin in Nieuw-Vennep. Als ik i.v.m. ziekte of vakantie naar een ander filiaal moet baal ik altijd enorm.

Of; als je mocht kiezen welke functie je een dagje mocht bekleden welke zou dat dan zijn en waarom?
Ik zou wel een keer met de inkoop meewillen, bijvoorbeeld mee naar Jack & Jones om alle nieuwe items te bekijken en daar een leuke collectie voor in de winkel van te maken.

Wat zijn je ambities binnen dit bedrijf?
Ik heb mezelf al aardig omhoog gewerkt. Ben nu shopmanager in een supertof filiaal. In de toekomst zou ik wel meer tijd willen besteden aan de etalages, ben nu vaak aan het helpen maar zou in de toekomst meer met mijn eigen ideeën willen doen.